iOS 5.1.1 – solutii de jailbreak si alegerea buna

  iOS 5.1.1 este versiunea de iOS care are cele mai multe solutii de jailbreak disponibile la foarte scurt timp dupa ce a fost lansata si un utilizator obisnuit ar putea avea dificultati in a alege solutia de jailbreak potrivita pentru el. Alegerea devine si mai grea daca luam in considerare faptul ca nu toate functioneaza asemanator pe orice iDevice vandut de Apple, iar daca includem si optiunea de a face unlock atunci lucrurile se complica foarte mult. In acesta  idee am decis sa faca acest articol pentru a va spune ce puteti utiliza pentru a face jailbreak iDevice-ului vostru pe iOS 5.1.1.

  Important de restinut este faptul ca iDevice-urile se impart acum in doua categorii, iDevice-uri cu chip A4 si iDevice-uri cu chip A5, iar voi trebuie sa intelegeti acesta terminologie pentru a sti ce trebuie sa utilizati. iDevice-urile se impart in felul urmator :

  • A4 sau mai mic – iPad 1, iPhone 3GS/4, iPod Touch 3G/4G, Apple TV 2G;
  • A5/A5X – iPhone 4S, iPad 2, iPad 3(A5x), Apple TV 3rd gen(A5X).

  In functie de aceasta separare va va fi mai usor sa descoperiti solutia de jailbreak potrivita.

  • Solutii de jailbreak compatibile cu iDevice-uri care au chip A4 : Absinthe 2.0, redsn0w 0.9.12, sn0wbreeze 2.9.5, PwnageTool 5.1.1;
  • Solutii de jailbreak compatibile cu iDevice-uri care au chip A5 : Absinthe 2.0, redsn0w 0.9.12.

  In cazul in care aveti nevoie de unlock, atunci doar iDevice-urile cu chip A4 pot folosi un custom ipsw care pastreaza intact baseband-ul si programele care va ajuta sa faceti un asemenea custom ipsw sunt :

  • redsn0w 0.9.12;
  • sn0wbreeze 2.9.x;
  • PwnageTool 5.1.1.

  Acum probabil va intrebati ce solutie de jailbreak trebuie sa alegeti pentru a face jailbreak fara probleme iDevice-ului vostru. Ei bine Absinthe 2.0 si redsn0w sunt cele mai simple de utilizat si in cazul in care nu aveti nevoie de unlock va recomand sa alegeti una dintre ele. Eu aleg Absinthe 2.0 pentru ca am avut in trecut probleme cu redsn0w si prefer sa il evit, insa voi puteti alege oricare dintre ele doriti, rezultatul final urmand sa fie acelasi. In cazul in care doriti sa faceti un custom ipsw pentru a face si unlock, redsn0w este cel mai versatil functionand atat pe Windows cat si pe Mac, insa el ofera un set limitat de functii. Daca nu alegeti redsn0w, atunci ramaneti cu o singura optiune pe Windows si una singura pe Mac.

  La final va listez si tutorialele de jailbreak pe care le puteti utiliza in functie de iDevice-ul vostru :

  1. Absinthe 2.0 untethered jailbreak pentru iOS 5.1.1 – pentru cei care nu au nevoie de unlock(Windows, Mac);
  2. redsn0w 0.9.12 untethered jailbreak pentru iOS 5.1.1 – pentru cei care nu au nevoie de unlock(Windows, Mac);
  3. redsn0w 0.9.12 untethered jailbreak pentru iOS 5.1.1 – pentru cei care au nevoie de unlock(Windows, Mac) – numai A4;
  4. sn0wbreeze 2.9.5 untethered jailbreak pentru iOS 5.1.1 – pentru cei care au nevoie de unlock(Windows) – numai A4;
  5. PwnageTool 5.1.1 untethered jailbreak pentru iOS 5.1.1 – pentru cei care au nevoie de unlock(Mac) – numai A4.

  Va recomand sa faceti un bookmark articolului acesta deoarece va va ajuta pe viitor.