Iata cate iDevice-uri au fost activate prin singurul sistem de activare a iPhone blocat in iCloud si ce suma de bani a strans

  doulCi este un sistem de activare iPhone si iPad blocate cu iCloud Activation Lock, el fiind lansat cu aproximativ doua luni de zile in urma si facut recent popular. Hackerii din spatele acestui sistem sustin ca au activat pana acum peste 23.000 de terminale prin intermediul propriilor servere, dispozitivele fiind deblocate singuri de catre utilizatori, ei donand in aceasta perioada si suma de 130€ catre hackeri, conform informatiilor publicate astazi.

  Practic vorbim despre un sistem care este utilizat pentru a debloca un numar enorm de iDevice-uri careau fost furate sau pierdute si n-au mai ajuns in mainile adevaratilor proprietari, ci au ramas la hoti sau diversi “norocosi”. Pana acum compania Apple nu a facut vreun pas clar spre blocarea sistemului conceput de catre doulCi pentru activarea terminalelor, insa el este oricum doar partial util.

  Problema acestui sistem este ca el nu permite utilizarea iDevice-urilor in retelele GSM, acestea ramanand doar activate si semi-functionale pana la un restore, moment in care trebuie deblocate din nou. In aceasta idee doulCi este o solutie semi-utila care “promite” multe, insa in final aduce doar putina speranta pentru cei care au cumparat terminale blocate si multe batai de cap pentru novicii care vor fi pacaliti de terminale nefunctionale dupa un restore.