iOS 9.1 si iOS 9.2 jailbreak exista

iOS 9.1 si iOS 9.2 jailbreakiOS 9.1 si iOS 9.2 jailbreak exista si este untethered, el fiind dezvoltat in baza unui exploit pentru browserul Safari creat de catre compania Apple, informatia fiind oferita astazi de catre o companie de securitate informatica.

V-am spus acum cateva luni ca o companie americana ofera 1 milion de dolari pentru o solutie de jailbreak pentru iPhone, iPad si iPod Touch, iar astazi ea a confirmat faptul ca o echipa de hackeri i-a furnizat o solutie de iOS 9.1 si iOS 9.2 jailbreak.

Compania americana se numeste Zerodium si aceasta solutie de jailbreak nu necesita conectarea terminalelor la un calculator pentru a permite exploatarea iDevice-urilor, ea fiind similara cu vechi solutii de jailbreak dezvoltate de catre comex, de exemplu, pentru iOS 5 si nu numai.

Desi aceasta solutie de jailbreak exista si a fost confirmata, ea nu va fi vreodata lansata public din cauza sumei de 1 milion de dolari platita de catre compania Zerodium pentru a o cumpara de la hackerii care au dezvoltat-o in baza exploit-urilor existente pentru Safari in aceste versiuni ale sistemului de operare.

Astazi v-am spus care este situatia jailbreak iOS 9 pentru iPhone si iPad, iar informatia din aceasta seara nu schimba in vreun fel lucrurile deoarece Zerodium nu va lansa solutia de jailbreak si va trebui sa asteptam ca alta echipa de hackeri sa ne-o ofere.

Sansele ca o solutie de jailbreak pentru iOS 9.1 sau iOS 9.2 sa fie lansata sunt extrem de mari, insa singura intrebare are legatura cu momentul in care ea va fi oferita, parerea mea fiind ca hackerii vor astepta lansarea oficiala a iOS 9.2, adica probabil anul 2016.