iPhone 7 este mai rapid ca Google Pixel XL

Primele teste de performanta ne arata ca Google Pixel XL nici macar nu se apropie de nivelul de performante pe care l-au stabilit iPhone 7 si iPhone 7 Plus anul acesta. Primele teste facute prin Geekbench pentru noul smartphone ne arata ca el are, de fapt, performante similare cu cele ale iPhone 6S si iPhone 6S Plus, nu iPhone 6.

Avand in vedere ca Google a ironizat iPhone 7 in conferinta pentru prezentarea Pixel si Pixel XL, m-as fi asteptat ca intre terminale sa existe diferent si in performante. Ei bine realitatea este complet diferita, iar iPhone 7 si iPhone 7 Plus cu peste 25% mai performante decat Google Pixel si  Pixel XL, dar asta in testele multi-core.

iPhone 7 umileste Google Pixel XL in puterea de procesare single-core

Aici vorbim totusi despre testul multi-core, unde iPhone 7 obtine 5500 puncte si Google Pixel XL obtine 4176 puncte, diferenta fiind de 1400 de puncte intre ele. Daca ne uitam totusi la testul single-core, ei bine diferenta este mult mai mare, deoarece iPhone 7 obtine un scor dublu fata de Google Pixel XL, iar aici vorbim despre o adevarata umilinta.

Practic, iPhone 7 si iPhone 7 Plus au performante mult mai bune decat cele ale Google Pixel, iar asta in conditiile in care smartphone-ul Google beneficiaza de un chip Snapdragon 821. Mai mult decat atat, el ruleaza si un Android pur, deci fara elemente care sa il “traga” inapoi, asa ca realitatea, in momentul de fata, este ca Google Pixel XL este mai slab decat iPhone 7 in performante.
google-pixel-performante

11 COMENTARII

  1. Asta e un test de processor – nu prea are legatura cu sistemul de operare . Sunt uimit totusi sa vad ce rezultat slab are Snapdragon 821 – teoretic at trebui sa fie mai rapid decat Snapdragon 820 care il precede .

  2. Jack si camera bagata inauntru nu contareste cat viteza de procesare a iOS. Cu tot cu jack si camera bagata inauntru este un telefon extrem de hidos:))
    Niciodata un android nu va avea viteza iOS!

  3. Cum sa nu aiba legatura ? Este un test facut pe o unitate comerciala, fara rom-uri modificate, procesoare supratactate si alte nebunii, cum sunt diverse scoruri mari din geekbench care nu au vreo legatura cu realitatea din mana utilizatorului.

  4. Castile cu fir sunt incomode, camera iesita nu mai este un inconvenient pentru ca majoritatea folosesc carcase care sunt cel putin la nivelul camerei. Finger scaner incomod pe spate, trebuie sa ridici telefonul ca sa il deblochezi, portul jack deasupra, cablul devine incomod in utilizare. Singurul aspect peste iphone este bateria, dar si aici presimt ca android-ul o va stoarce repede

  5. Nu are legatura rom-ul modificat cu procesorul supra-tactat . una ii una alta ii alta .
    Procesorul se overclockeaza din kernel , daca e modificat si permite asta.
    Scorul din geekbench mai ales la procesoarele noi care apar , nu e modificat pt ca kernelul e cel original . Dureaza ceva timp pana producatorul procesorului face publica sursa kernelului , deci fara sursa , nu se poate modifica .
    Si in cazul Samsung , sursele nu sunt facute publice deloc sau foarte tarziu .
    Geekbench arata strict cate operatii pe secunda face procesorul(simplificat) , independent de ROM sau sistem de operare – bun , il mai modifica cei de la geekbench cum vor .
    s7 meu scotea 5585 , deodata a coborat la 5250 apoi a revenit la peste 5580 – nu e overclockat , nici rootat , Knox – 0 adica in original state .

  6. Deci acest Android fara bloatware e la fel de rapid in multe privinte cu iPhone SE , care in realitate este un fel de 6/6s .
    Adica e mai slab ca un Nexus .

  7. Ce noroc ca a fost lansat recent incredibilul Geekbench 4 care a putut sa scada considerabil scorurile telefoanelor Android.
    Asa se castiga performanta, din pix.