Telekom va fuziona companiile de servicii mobile

Telekom a anuntat zilele trecute un amplu plan de reorganizare care implica desfiintarea a aproape 200 de posturi de manager si concedierea unui numar mai mare de persoane. Presedintele Telekom a afirmat ca operatorul de telefonie mobila are in momentul de fata venituri mici si cheltuieli mari pentru un grup la fel de mare, iar acest lucru trebuie corectat.

Ca parte a procesului de reorganizare, cei de la Telekom au initiat acum ceva vreme un proces de fuzionare intre diviziile care ofera servicii fixe si mobile in Romania. Mai exact, Telekom Romania Mobile Communication, divizia care a fost cunoscuta inainte ca si Cosmote, Germanos, Telemobil (fostul Zapp) si Sublight Romania vor fi unite intr-o singura divizie mobila a Telekom.

In momentul de fata toate aceste companii functioneaza sub conducerea Telekom, dar deasemenea sub brand propriu, iar germanii vor sa schimbe asta. Pentru ca fuziunea sa aiba loc, Telekom le-a cerut celor de la Cosmote Grecia sa contribuie la capitalul social al firmelor pentru ca valoarea rezultata sa nu fie una negativa, iar acest lucru se va intampla.

Telekom va fuziona companiile de servicii mobile

Compania rezultata de fuziunea acestor companii de servicii mobile va fi controlata in proportie de 70% de catre cei de la Cosmote si in proportie de 30% de catre cei de la Telekom. In aceasta idee, actionariatul lor nu se va schima, iar Telekom spera ca proesul de fuziune dintre ele sa se finalizeze pana la sfarsitul lunii noiembrie, dar desigur ca nimeni nu poate garanta asta.

Cei de la Telekom au recapitalizat anul acesta compania Telemobil cu 138 de milioane de euro, Germanos primind 17 milioane de euro, Telekom neavand vreo implicare aici. In momentul de fata, Telekom Romania Mobile Communication, divizia principala de servicii mobile a Telekom, este detinuta in proportie de 70% de catre cei de la Cosmote si in proportie de 30% de catre cei de la Telekom.

Cosmote are deasemenea un pachet de 30% dintre actiunile Telekom Romania Communications, aceasta fiind fosta companie Romtelecom, acolo statul roman avand 46% dintre actiuni. Cosmote este parte a OTE Group, la care cei de la Deutsche Telecom, compania Telekom practic, sunt actionari majoritari.

Telekom fuziune companii servicii mobile