Nokia 8 – mai Rapid ca iPhone 7 si Galaxy Note 8

Nokia 8 va fi mai rapid decat iPhone 7 si Samsung Galaxy Note 8, conform unui nou test de performante ce confirma si utilizarea Android O.

14

Nokia 8 va fi mai rapid decat iPhone 7 si Samsung Galaxy Note 8, un nou test de performante aparut in cursul noptii trecute parand sa confirme asta. In imaginea de mai jos puteti vedea testul de performante cu pricina, Nokia  8 obtinand un scor de 6400 de puncte in testul multi-core, mai mare decat cele pe care iPhone 7 si Samsung Galaxy S8 le obtin, dar probabil mai mare si decat cel al Samsung Galaxy Note 8.

Nokia 8 este anunta de ceva vreme ca avand performante foarte bune, iar faptul ca va fi capabil sa intreaca iPhone 7 si Samsung Galaxy Note 8 in performante nu ar trebui sa uimeasca. Stim deja ca Nokia 8 urmeaza sa beneficieze de un chip Qualcomm Snapdragon 835 puternic, insa aceste teste de performanta ne arata ca exista totusi dorinta de a oferi performante mai bune decat terminalele iOS si Android actuale.

Nokia 8 va rula deasemenea si sistemul de operare Android O, compania Google intentionand sa il lanseze oficial pentru toata lumea chiar de saptamana viitoare. Nokia 8 urmeaza sa fie primul smartphone care ruleaza sistemul de operare Android O, Samsung Galaxy Note 8 urmand a fi lansat cu Android 7.x Nougat, o actualizare pentru Android O fiind pregatita petnru a fi oferita abia dupa lansare.

Nokia 8 va fi mai rapid decat iPhone 7 si Samsung Galaxy Note 8

nokia 8 rapid iphone 8 galaxy note 8

Nokia 8 este identificat de catre aplicatia de benchmarking Geekbench 4 cu identificatorul Unknown Heart inca de acum cateva luni de zile. Toti cei care urmaresc evolutia Nokia 8 stiu ca acest identificator neobisnuit este atribuit acestui smartphone, asa ca nu pot exista dubii cu privire la veridicitatea testelor, cei de la HMD Global incercand sa tina noutatile smartphone-ului departe de presa.

Nokia 8 urmeaza sa fie lansat de catre compania HMD Global cu o camera duapa, in premiera pentru aceasta serie de smartphone-uri ale finlandezilor. Din pacate ecranul nu va acoperi chiar tot panoul frontal al Nokia 8, asa ca nu vorbim despre un design de exceptie care sa concureze in vreun fel cu cel al Samsung Galaxy Note 8, sau iPhone 8, dar pretul va fi suficient de bune pentru a face uitata diferenta.

Nokia 8 urmeaza sa fie vandut de catre compania HMD Global la preturi care ar putea incepe de la numai 530 de euro in Europa, asa ca ar putea fi extrem de accesibil. Desigur ca acestea nu sunt deocamdata confirmate de catre producator, asa ca Nokia 8 ar putea fi usor mai scump, dar nu se va apropia vreodata de cele ale iPhone 8 si Samsung Galaxy Note 8, ambele trecand de 1000 de dolari, sau euro.