OnePlus 7 PRO. MINCIUNA cu care Sunt PACALITI Clientii

OnePlus 7 PRO. Clientii care cumpara noile modele de telefoane mobile sunt pacaliti cu o noua minciuna care a fost inteligent ascunsa de catre producator.

OnePlus 7 PRO minciuna

OnePlus 7 PRO. Noul model de smartphone al companiei chinezesti a fost lansat in mod oficial pe piata acum cateva zile, si a fost deja testat indeaproape de catre unii dintre cei care au hotarat sa il cumpere. Mai exact, problema sta in camera OnePlus 7 PRO, si in faptul ca acel zoom optic de pana la 3X promis de catre compania chinezeasca nu ar fi chiar atat de real precum l-ar prezenta ea, sau cel putin asta s-a descoperit dupa o scurta testare a camerei telefonului.

OnePlus 7 PRO. Conform unora care au analizat camera noului model de smartphone, pozele facute de catre dispozitiv parand sa aiba zoom optic de pana la 2.2X, nu de pana la 3X, asa cum promite compania. Totul are la baza rezolutia la care au fost inregistrate pozele folosind camera telephoto a OnePlus 7 PRO, analizarea datelor EXIF dezvaluind faptul ca realitatea din spatele marketing-ului celor de la OnePlus ar fi destul de diferita.

OnePlus 7 PRO. MINCIUNA cu care Sunt PACALITI Clientii

OnePlus 7 PRO. Practic, in loc sa faca poze cu zoom optic de 3X la 13 megapixeli, telefonul face pozele la 8 megapixeli, iar asta prin taierea rezolutiei, si asa s-ar ajunge la un zoom optic real de 2.2X, nu 3X. Cei de la OnePlus se apara spunand ca telefoanele lor fac zoom optic de pana 3X pentru inregistrarea de poze, si ca intr-adevar rezolutia pentru pozele de acest gen facute cu OnePlus 7 PRO este de 8 megapixeli, dar fara a se taia rezolutia normala.

Both modes use the same lens and sensor, but somehow the image produced in Portrait mode is of a wider angle and at a higher resolution — 13MP in Portrait mode compared to 8MP in 3x “zoom” mode. So, in fact, the telephoto lens has a higher 13MP resolution, and it’s actually cropping down to hit that 3x zoom target. Based on the math which describes the geometry of the situation, that crop places the actual optics of the telephoto lens around 2.2x rather than 3x (or 57mm instead of 78mm, in focal length and 35mm-equivalent terms).

OnePlus 7 PRO. Situatia aduce aminte de OnePlus 5, cand compania promitea zoom optic de pana la 2X pentru telefon, doar ca in realitate zoom-ul optic era de numai 1.4X, restul de 0.6X fiind obtinut digital. Practic situatia in care se afla OnePlus 7 PRO nu este una chiar atat de noua, ci reprezinta doar o reeditare a unor minciuni spuse si in trecut pentru ca telfeoanele sa fie vandute de catre chinezi.

The OnePlus 7 Pro has 3x zoom with no digital zoom or loss of detail. The telephoto camera serves two main purposes: 3x zoom and portrait mode photography. It will switch the field of view depending on the camera mode. With 3x zoom, the telephoto camera delivers the advertised lossless 8 megapixels images. Portrait mode utilizes all 13 megapixels from the sensor in the telephoto camera.

OnePlus 7 PRO. Acestea fiind spuse, daca veti decide sa cumparati un telefon de acest gen, ar fi bine sa fiti obisnuiti cu ideea ca acel zoom optic de pana la 3X nu este chiar ceea ce va imaginati.