Situatia unlock-ului pentru terminale iPhone 3GS, iPhone 4 si iPhone 4S

  Fie ca va vine sa credeti sau nu, ziua de duminica a adus pentru noi nu una ci doua solutii de unlock pentru terminale iPhone. Prima a fost dezvoltata cu ajutorul tweak-ului SAM, iar cea de-a doua a venit de la cei de la Gevey. Am scris atunci despre ambele si cu ajutorul lor puteti decoda acum terminale iPhone 4/4S cu baseband-urile din iOS 5.x. Despre SAM stiti deja, insa sa revenim asupra solutiei celor de la Gevey deoarece ea permite in sfarsit decodarea terminalelor iPhone 4 cu baseband 04.11.08 si 04.12.01, adica baseband-urile din iOS 5.0.1 si 5.1. Gevey a lucrat cateva luni la dezvoltarea cartelei Gevey Ultra si aceasta vine ca o completare a Gevey Ultra S, care decoda de ceva vreme terminalele iPhone 4S cu baseband din iOS 5.1.

  Folosind Gevey si SAM aveti doua metode distincte de decodare a terminalelor iPhone 4 si iPhone 4S cu baseband-urile din iOS 5.x, insa SAM nu decodeaza iPhone 4S pe iOS 5.1 pentru ca nu exista o solutie publica de jailbreak. Practic dupa multe luni de asteptare avem deja solutii de unlock pentru orice baseband si situatia de acum nu se datoreaza celor de la Dev Team care din pacate nu au reusit sa mai produca o solutie de unlock de mai bine de un an de zile.

  In concluzie puteti decoda terminalele iPhone asa:

  • iPhone 3GS – ultrasn0w unlock folosind baseband de iPad si SAM unlock pe orice baseband si orice versiune a iOS;
  • iPhone 4 – Gevey Ultra Unlock pe orice baseband al iOS 4.1 – 5.1 si SAM unlock pe orice baseband al iOS;
  • iPhone 4S – Gevey Ultra S Unlock pe orice baseband al iOS 5.0 – 5.1 si SAM Unlock pentru iOS 5.0/5.0.1.

  Indiferent ce iPhone va cumparati, il veti putea decoda cu aceste solutii de unlock, INSA nu cumparati iPhone 4S cu iOS 5.1 decat daca vine cu o cartela Gevey Ultra S!

UPDATE: Cartelele Gevey Ultra pentru iPhone 4 nu mai decodeaza baseband-urile 04.11.08 si 04.12.01.