Cosmote lanseaza abonamentele FREE cu INTERNET NELIMITAT si readuce Romania in era dial-up a anilor 2000 – UPDATE

  In cursul acestei zile Cosmote Romania urmeaza sa prezinte o serie noua de abonamente cu INTERNET NELIMITAT. Abonamentele au denumirea FREE si ea are cel mai probabil la baza faptul ca utilizatorii vor avea INTERNET NELIMITAT pe toata durata utilizarii lor. In aceasta pagina gasiti noua oferta a celor de la Cosmote si desi preturile sunt mici, iar ofertele cu minute/sms-uri nelimitate trebuie laudate, eu ma voi rezuma la a critica exact ceea ce merita criticat, adica oferta foarte proasta pentru internetul mobil.

  Clientii Cosmote stiu deja ca reteaua operatorului lor nu poate fi catalogata ca fiind una dintre cele mai bune din Romania si strict pe partea de internet am auzit destule povesti despre viteze mici, lipsa de semnal in cladiri sau in metrou, lipsa de semnal in afara multor localitati si povestea continua. Cosmote Romania se lauda cu o retea nationala 4G si viteze de pana la 75 Mbps, insa problema lor este ca ofera optiuni de internet atat de proaste incat nu te poti bucura de mai nimic. Daca va uitati la abonamentele de mai jos, veti vedea ca la Cosmote ti se spune ca ti se ofera INTERNET NELIMITAT, insa nu ti se spune ca te poti bucura de el la viteze normale pentru putin timp in care consumi traficul extrem de mic inclus in abonamentele mici, dupa care viteza scade la 32kbps.

  Da, 32 kbps, adica mai putin decat viteza cu care navigam pe internet in anul 2000, cand utilizam un model dial-up si reteaua XNET. Da, 32 kbps inseamna o viteza de 4 KB/secunda pentru navigare pe internet, iar asta inseamna ca o actualizare facuta in aplicatia Facebook va va ocupa cateva minute bune din viata. La vitezele de genul asta puteti sa renunteti linistiti la a incarca email-uri cu poze ori documente sau pagini web pentru ca e pur si simplu extrem de greu de facut. Ca sa fiu sincer nu stiu cine de la Cosmote a avut ideea geniala de a readuce Romania in anul 2000, insa sper ca pentru ei sa existe o recompensa pe masura.

  Desi in cazul abonamentelor mai scumpe viteza creste la 64 kbps, adica 8 KB/s, ea este totusi injumatatita fata de ceea ce ofera Orange sau Vodafone si nu inteleg de ce la Cosmote exista incapatanarea de a oferi mai putin decat altii. Inteleg ca lumea priveste Cosmote ca o retea low cost, insa traim intr-o era a internetului, a informatiei si imi pare foarte rau sa vad ca la Cosmote se doreste un regres, o revenire intr-o perioada in care asteptai 20 de minute pentru a descarca o melodie de pe internet, sa nu mai vorbim acum de incarcarea unui clip video cu 4 KB/secunda.

  Multumim Cosmote pentru revolutie.

UPDATE: Iata si raspunsul Cosmote Romania cu privire la acest articol.

Fiecare din abonamentele COSMOTE Free include un volum de trafic de date recomandat, ce poate fi consumat cu o viteza de transfer diferita, in functie de tipul abonamentului ales.

Dupa consumarea traficului recomandat, accesul la internet NU este restrictionat, traficul aditional NU se taxeaza, iar clientii nu vor avea surpriza unei facturi foarte mari la sfarsitul lunii. Viteza de transfer va scadea, astfel clientii avand acces nelimitat la internet.

Am ales aceasta varianta pentru ca dorim sa oferim clientilor nostri cea mai avantajoasa, sigura si simpla experienta. Scaderea vitezei de transfer aplicata pentru traficul de date aditional este cea mai sigura metoda de a preveni surpriza facturilor cu valori crescute ca urmare a taxarii traficului aditional.

Vitezele de transfer de pana la 32 si respectiv 64 kbps ofera clientilor posibilitatea utilizarii internetului la nevoie, atunci cand au de trimis un email sau un mesaj pe retelele de socializare, sau de cautat rapid o informatie. Si pentru ca nu am dorit sa excludem pe nimeni, consumatorii cu nevoi mari de date pe telefonul mobil au posibilitatea activarii uneia din noile extraoptiuni Connect Mobile Free, care ofera pana la 4GB extra-trafic, inainte de aplicarea limitarii de viteza. Iar daca, uneori, dupa activarea unei optiuni Connect Mobile Free, exista inca nevoi de trafic la viteza maxima, clientul poate activa extraoptiunea Connect Extra+, care aduce cu fiecare activare cate un extra GB de trafic la viteza initiala.