Apple blocheaza instalarea iOS 9.3, lanseaza o noua versiune

Zilele trecute v-am spus ca activarea unor iPhone sau iPad este imposibila in iOS 9.3, compania Apple lansand o noua versiune a iOS care are o problema extrem de grava, situatia fiind atat de complicata incat cei din Cupertino au decis sa blocheze semnarea de SHSH-uri pentru iOS 9.3 pentru terminalele afectate.

Mai exact, compania Apple a confirmat faptul ca terminalele iPhone 5S sau mai vechi ori tabletele iPad Air sau mai vechi ar putea refuza sa se activeze dupa instalarea iOS 9.3, ele cerand in acelasi timp si logarea cu Apple ID-ul cu care au fost initial activate de utilizator.

In anumite situatii, necesitatea de logare cu un Apple ID apare chiar daca terminalul nu are Activation Lock activat, iar utilizatorii care nu mai stiu parola Apple ID-ului folosit cu iCloud vor ramane cu terminalele neactivate, asa ca Apple a retras versiunea iOS 9.3 lansata pentru ele.

Updating some iOS devices (iPhone 5s and earlier and iPad Air and earlier) to iOS 9.3 can require entering the Apple ID and password used to set up the device in order to complete the software update. In some cases, if customers do not recall their password, their device will remain in an inactivated state until they can recover or reset their password. For these older devices, we have temporarily pulled back the update and will release an updated version of iOS 9.3 in the next few days that does not require this step.”

Deocamdata doar o noua versiune a iOS 9.3 pentru iPad 2 a fost lansata de catre Apple, ea avand rezolvata problema care impiedica activarea, iar noi versiuni ale iOS 9.3 pentru alte iPhone sau iPad vechi urmeaza sa fie lansate in perioada imediat urmatoare pentru a rezolva problemele.

Acest nou build al iOS 9.3 are numele de cod 13E236 si poate fi instalat pe tabletele iPad 2 blocate doar prin conectarea la iTunes si instalarea ipsw-ului nou, utilizatorii care inca nu au instalat iOS 9.3 avand optiunea de a face Actualizare Software direct din tablete.

Nu se stie deocamdata cand urmeaza sa fie lansate noile build-uri pentru alte versiuni ale iPhone sau iPad, insa probabil in cursul acestei zile le vom avea disponibile.