Adevaratul motiv pentru eliminarea portului audio din iPhone 7

Foarte multa lume este suparata din cauza faptului ca iPhone 7 nu va avea un port audio de 3.5mm, ci in schimb va veni cu un al doilea difuzor incorporat in carcasa, o multitudine de intrebari aparand in ultimele luni cu privire la ratiunea companiei Apple cu privire la aceasta schimbare radicala facuta pentru al sau smartphone.

O posibila motivatie pentru aceasta schimbare apare astazi, compania NPD Group anuntand ca, pentru prima oara in istorie, vanzarile de casti Bluetooth au depasit vanzarile de casti clasice in SUA, diferenta fiind de doar 4 procente intre segmente, insa rezultatul este demn de a fi luat in considerare.

Beats a fost brandul care a vandut cele mai multe casti in SUA in cursul anului 2015, acesta fiind desigur detinut de catre compania Apple, iar in baza datelor care ne sunt oferite, este clar ca Apple face o schimbare in trend cu preferintele consumatorilor cu privire la achizitionarea de casti pentru smartphone-uri.

De ce nu are iPhone 7 port audio ?

iphone 7, pro, plus 3

Eliminarea portului audio din iPhone 7 va creste cu siguranta vanzarile de casti Bluetooth in cursul acestui an, dar si in anii urmatori, cei de la Apple avand foarte multe de castigat de pe urma schimbarii acestui trend, compania vanzand o gama extrem de variata de casti pentru terminale mobile.

“Promotions and new product introductions have helped spur the growth we are seeing in Bluetooth headphones,” said Ben Arnold, executive director, industry analyst for The NPD Group. “Consumers are already embracing a wireless future and if, as rumored, the headphone jack is removed from the next iPhone, we expect this will continue to drive market share of the Bluetooth category.”

Majoritatea castilor Bluetooth au avut preturi de maxim 50 de dolari, deci vorbim despre alternative ieftine preferate de catre americani, insa chiar si asa, trendul este unul extrem de clar si el sugereaza faptul ca oamenii s-au saturat de cabluri si doresc solutii fara fir pentru a asculta muzica atunci cand doresc.

Concluzionand, daca inca mai cautati motivatii pentru decizia Apple de a nu mai include un port audio in iPhone 7, ei bine iata ca acum avem si o posibila explicatie logica.

casti Bluetooth