Prima Pagina iPhone 7 Adevaratul motiv pentru eliminarea portului audio din iPhone 7

Adevaratul motiv pentru eliminarea portului audio din iPhone 7

Foarte multa lume este suparata din cauza faptului ca iPhone 7 nu va avea un port audio de 3.5mm, ci in schimb va veni cu un al doilea difuzor incorporat in carcasa, o multitudine de intrebari aparand in ultimele luni cu privire la ratiunea companiei Apple cu privire la aceasta schimbare radicala facuta pentru al sau smartphone.

O posibila motivatie pentru aceasta schimbare apare astazi, compania NPD Group anuntand ca, pentru prima oara in istorie, vanzarile de casti Bluetooth au depasit vanzarile de casti clasice in SUA, diferenta fiind de doar 4 procente intre segmente, insa rezultatul este demn de a fi luat in considerare.

Beats a fost brandul care a vandut cele mai multe casti in SUA in cursul anului 2015, acesta fiind desigur detinut de catre compania Apple, iar in baza datelor care ne sunt oferite, este clar ca Apple face o schimbare in trend cu preferintele consumatorilor cu privire la achizitionarea de casti pentru smartphone-uri.

De ce nu are iPhone 7 port audio ?

iphone 7, pro, plus 3

Eliminarea portului audio din iPhone 7 va creste cu siguranta vanzarile de casti Bluetooth in cursul acestui an, dar si in anii urmatori, cei de la Apple avand foarte multe de castigat de pe urma schimbarii acestui trend, compania vanzand o gama extrem de variata de casti pentru terminale mobile.

“Promotions and new product introductions have helped spur the growth we are seeing in Bluetooth headphones,” said Ben Arnold, executive director, industry analyst for The NPD Group. “Consumers are already embracing a wireless future and if, as rumored, the headphone jack is removed from the next iPhone, we expect this will continue to drive market share of the Bluetooth category.”

Majoritatea castilor Bluetooth au avut preturi de maxim 50 de dolari, deci vorbim despre alternative ieftine preferate de catre americani, insa chiar si asa, trendul este unul extrem de clar si el sugereaza faptul ca oamenii s-au saturat de cabluri si doresc solutii fara fir pentru a asculta muzica atunci cand doresc.

Concluzionand, daca inca mai cautati motivatii pentru decizia Apple de a nu mai include un port audio in iPhone 7, ei bine iata ca acum avem si o posibila explicatie logica.

casti Bluetooth

 • Srb Srb

  foarte logic. era si de asteptat sa mai scoata comapniile producatoare din mormant

 • lucian84

  Indiferent de cati bani câștiga apple de pe urma acestei schimbări ! Eu spun ca este un plus ! Cel puțin pentru mine ar fi ! Oricum folosesc un dispozitiv bluetooth !!!

 • Laurentiu

  In schimb se vor descarca mai repede bateriile! Si asa nu prea strălucite……

 • vlad

  Alta bataie de cap, acum o sa stam sa incarcam si castile

 • Srb Srb

  au autonomie ok…7-10 ore

 • ediii

  Am avut eu beats studio cu fir dar tot trebuie încărcate altfel nu merg E o prostie .. Se duce bateria.. Le mai uiți deschise .. Cand iti trebuie atunci nu merge … Mi-am luat audio tehnica atm Mx 50.. Foarte bune 🙂

 • V.P

  Cum este un plus ? Poate un minus pentru ca poti avea portul care nu cere de mancare si dispozitiv bluetooth .

 • V.P

  Parca ai spune 30 de zile .

 • V.P

  Poftim , a aparut si frumusetea asta de adaptor , inovatie 100% Apple
  https://www.idevice.ro/2016/07/28/adaptor-lightning-to-3-5mm-iphone-7/

 • Srb Srb

  Pai ma refer la autonomia de utilizare adica cam la ipad. 30 zile este pt standby

 • real

  totul se rezuma la bani
  credeti ca nu au facut niste studii?
  se vand bine si o sa vanda si mai bine.
  nu is prosti.