Prima Pagina Apple iPhone 7 Plus – mai rapid ca Galaxy S7, MacBook Air

iPhone 7 Plus – mai rapid ca Galaxy S7, MacBook Air

iPhone 7 Plus este cel mai puternic smartphone din lume, intrecand in performante Galaxy S7 Edge, sau chiar MacBook Air 2015.

iPhone 7 Plus este cel mai puternic smartphone de pe planeta in momentul de fata, iar asta nu cred ca mai poate fi contestat de catre cineva in momentul de fata. Zilele trecute am vazut ca performantele iPhone 7 sunt mai mari decat a oricarui smartphone Android vandut in momentul de fata, iar acum aflam si ca el este mai puternic inclusiv decat MacBook Air.

Mai jos aveti un nou benchmark facut pentru iPhone 7 Plus, care conforma altele pe care le-am vazut pana in prezent, dar si faptul ca terminalul are 3 GB RAM inclusi. In baza acestui benchmark cineva a facut o comparatie cu scorurile obtinute de catre Samsung Galaxy S7, S7 Edge si Note 7, fara modificari facute software-ului, acele scoruri fiind aparent mai mici.

Diferenta in performante fata de seria Galaxy a celor de la Samsung nu este foarte mare in testele multi-core, insa in testul single-core ea este enorma, aproape dubla. Acest lucru este normal, pentru ca Apple a avut intotdeauna putere de procesare mare pe fiecare nucleu in parte, iar cu 4 disponibile acum, ea este exponential mai mare.

iPhone 7 Plus este mai performant ca Galaxy sau MacBook Air

DEVICE SINGLE-CORE MULTI-CORE
iPhone 7/7 Plus 3,450 5,630
Samsung Galaxy S7 1,806 5,213
Samsung Galaxy Note 7 1,786 5,228
Samsung Galaxy S7 Edge 1,744 5,203
Huawei P9 1,729 4,735
OnePlus 3 1,698 4,015

Separat de seria Galaxy, iPhone 7 Plus este mai puternic si decat MacBook Air 2015, conform celor de la Geekbench, iar asta atat in testele single-core, cat si in cele multi-core. Puteti vedea mai jos ca iPhone 7 Plus obtine 3432 puncte in testul single-core pentru procesor si 5574 puncte in cel multi-core, foarte mult pentru un smartphone.

MacBook Air 2015, cu procesor Intel Core i5-5250U dual-core, obtine 2832 puncte in testul single core si 5529 puncte in cel multi-core, deci mai putin decat iPhone 7 Plus. Diferenta in testul single-core este de peste 20% in favoarea iPhone 7 Plus, in testul multi-core cele doua produse Apple avand performante destul de apropiate.

iphone 7 puternic smartphone

Mai mult decat atat, iPhone 7 Plus este si aproape la fel de puternic precum MacBook Pro 2013, diferentele fata de acest model fiind ceva mai mari in baza faptului ca are procesoare quad-core Intel mult mai puternice decat cele din MacBook Air.

Practic, iPhone 7 Plus este un smartphone extrem de puternic pe care Apple il vinde in momentul de fata si e posibil ca dupa lansarea oficiala Geekbench sa afiseze alte scoruri mai bune. Deocamdata aplicatia nu-i citeste complet specificatiile si e posibil sa nu poata testa celelate doua procesoare, asa ca scorurile finale multi-core ar putea creste.

Deci, ce parere aveti despre performantele iPhone 7 Plus ?

 

 • Deejay

  Cum S7 are mai mult decat S7 Edge avand in vedere ca hardware sunt identice?
  Sincer eu nu am incredere in teste de genul..

 • Srb Srb

  deci sa nu avem incredere in Samsung

 • amfetamin

  Si iPhone 6 cu 6 plus sau 6S vs 6S plus au același hardware dar dau rezultate diferite,cred ca e vorba de mărimea ecranului la S7/S7 Edge si de rezoluția diferită la 6,6S-6 plus,6S plus.

 • V.P

  Asa este .

 • V.P

  E clar ca Apple nu are de gand sa treaca pe Intel din moment ce TSMC face o treaba grozava .

 • Srb Srb

  O sa vedem abia au aparut zvonuri.Si samsung facea treaba buna pana a aparut TSMC…asa poate si cu Intel

 • Red Shark

  Asta nu e o surpriză. Și iphone 6s e mai rapid decât Note 7

 • DanM

  Așa este Red Shark!

 • Orion4tech

  Geekbench este cel mai tare benchmark din univers unde un Galaxy S4 este mai tare in multicore decat un telefon dotat cu Snapdragon 801.
  Ce pot sa zic, sa ne traiasca.

 • Orion4tech

  Bine faci este o petarda de test oricum.
  Toate scorurile pentru telefoanele android au scazut dupa updateul la noua versiune, toate in afara de cele inregistrate de iphone.

  Si uite asa peste noaste cum 6s brusc devine mai rapid din pix.

 • Orion4tech

  Mie mi-a scazut cu peste 1000 de puncte si am vazut cazuri in care conform Geekbench 4 vechiul Snapdragon 600 din S4 este mai rapid decat Snapdragon 801 ceea ce este absurd.

 • David

  e normal sa scada scorul,doar e versiune nouă(mai multe chestii de procesat etc)

 • Orion4tech

  Bine sa scorul a scazut atat de mult doar pentru un aumit tip de procesoare. Ce coincidenta.