iPhone 6 – procesor de 2 GHz in chip-ul A8 de 20nm

  In cursul zilei de ieri am aflat ca unul dintre partenerii Apple a inceput deja sa livreze noul chip A8 catre fabricile care asambleaza iPhone 6, iar astazi aflam cateva detalii suplimentare in legatura cu el. Conform unei publicatii asiatice, iPhone 6 va avea un procesor tactat la 2 GHz, sau mai mult, in interiorul chip-ului A8, un proces de fabricatie de 20nm fiind utilizat pentru a produce aceasta componenta a terminalului.

  iPhone 5S are un chip A7 cu un procesor tactat la 1.3 GHz, deci am vorbi despre o crestere foarte mare a frecventei de lucru, o schimbare neobisnuita pentru Apple. Exact precum in cazul chip-ului A7, procesorul din chip-ul A8 va fi tot dual-core si va functiona in baza arhitecturii de 64 de biti, deci zvonita lansare a unui procesor quad-core pentru iPhone 6 va trebui sa faca trecerea la anul viitor pentru iPhone 7.

  Ca sa fiu sincer, imi vine foarte greu sa cred ca Apple va folosi o frecventa de lucru de 2 GHz pentru procesorul iPhone 6, insa orice este posibil, mai ales ca vorbim si despre o crestere a rezolutiei. In final merita mentionat faptul ca si tabletele iPad Air 2 si iPad Mini cu Ecran Retina 2 urmeaza sa functioneze in baza aceluiasi tip de procesor.