Decodare iPhone – situatie actualizata

  Daca inca mai detineti un iPhone codat in vreo retea a unui operator din strainatate, sau daca doriti sa achizitionati un iPhone nou, atunci probabil veti fi interesati sa aflati care este situatia actuala a posibilitatii de a face decodare pentru iPhone. Din pacate de mai bine de 3 ani de zile nu a mai fost lansata o solutie de decodare pentru iPhone, iar avand in vedere modul in care evolueaza acum lucrurile, lansarea unei noi solutii de unlock pentru iPhone pare putin probabila.

  In momentul de fata decodarile se fac, in principal, fie folosind solutii vechi precum ultrasn0w, pentru cei cu baseband-uri compatibile, fie tickete de decodare pentru SAM, fie cartele de decodare sau decodare permanenta. Decodarea permanenta pentru iPhone este, uneori, singura solutie pentru utilizarea unui iPhone, insa din pacate daca aveti un iPhone blocat cu iCloud/Activation Lock, atunci activarea sa seste imposibila in momentul de fata.

  Acestea fiind spuse, iata situatia actuala, iar pentru tot ceea ce aveti descris mai jos aveti tutoriale in aceasta pagina.

iPhone 3G si iPhone 3GS

  Decodarea pentru iPhone 3G sau iPhone 3GS este posibila folosind ultrasn0w daca aveti baseband-urile vechi, sau baseband de iPad, acest tutorial ajutandu-va sa faceti unlock fara probleme in orice conditii, inclusiv folosind tickete SAM folosind acest tutorial. In cazul acestor terminale nu exista probleme pentru decodare, chiar daca ele nu mai ruleaza cele mai recente versiuni ale iOS.

iPhone 4

  Daca aveti baseband-ul 01.59.00 puteti face decodare pentru iPhone 4 folosind ultrasn0w, insa daca nu aveti acest baseband, aveti doar optiunea de a folosi o cartela de decodare, daca aveti baseband inferior 04.12.x. In restul cazurilor decodarea cu tickete SAM, daca le aveti deja, sau decodarea permanenta ramane singura solutie pentru utilizarea terminalului. Din pacate recentele cartele de decodare nu pot face unlock pentru iPhone 4, asa ca este bine sa le evitati.

iPhone 4S

  In ceea ce priveste decodarea iPhone 4S situatia este similara celei descrise pentru iPhone 4, exceptie facand posibilitatea de a utiliza ultrasn0w. iPhone 4S poate fi decodat folosind tickete SAM, daca le aveti, sau diverse cartele de decodare care sunt, in general, compatibile cu iOS 6 sau iOS 7, decodarea permanenta fiind cea mai sigura solutie de a obtine o decodare rapida pentru terminalul vostru indiferent de situatie.

iPhone 5, iPhone 5C si iPhone 5S

  Pentru aceste dispozitive nu a existat vreodata o solutie software de decodare, singurele metode de a le face unlock fiind cartelele de decodare sau decodarea permanenta. In ambele cazuri puteti decoda aproape orice iPhone 5, iPhone 5C sau iPhone 5S de pe planeta, exceptie facand cateva retele din unele tari asiatice care nu pot fi decodate.

  Practic, problemele cele mai mari sunt la iPhone-urile vechi, deoarece iPhone-urile noi sunt mult mai usor de decodat.