iPhone 6s si 6S Plus vs Samsung Galaxy S6 – test performante

iPhone 6s vs Samsung Galaxy S6 vs iPhone 6s PlusiPhone 6s, Samsung Galaxy S6 si iPhone 6s Plus sunt pentru prima oara puse fata in fata intr-un test al performantelor care se rezuma deocamdata doar la Geekbench 3, un test sintetic menit sa verifice puterea de procesare a smartphone-urilor vandute pe intreaca planeta.

In baza rezultatului Geekbench 3, iPhone 6S si iPhone 6S Plus au procesoare dual-core de 1.85 GHz si 2 GB RAM, scorul obtinut de catre ele fiind identic cu cel al iPad Air 2 care are un procesor triple-core si 2 GB RAM, acest lucru fiind cu adevarat surprinzator avand in vedere diferenta in numarul de nuclee.

In ciuda acestui lucru, Samsung Galaxy S6 obtine un scor ce este cu 1000 de puncte mai mare decat cele ale iPhone 6S si iPhone 6S Plus, diferenta in performante fiind de 25%, una surprinzatoare avand in vedere ca testele initiale pentru smartphone-ul Samsung nu ofereau performante atat de bune.

Avand in vedere ca acesta este un prim test, n-as spune cu certitudine ca Samsung Galaxy S6 are performante mult mai bune decat iPhone 6S si iPhone 6S Plus avand in vedere ca Samsung a trisat in trecut cu benchmark-urile si Android-ul poate fi modificat in fel si chip pentru a avea performante mai bune.

12 COMENTARII

  1. @alter ego: Cat ai cautat testul ala din ianuarie 2015 cand terminalele nu erau inca lansate ?
    Performantele cu Android standard sunt identice cu ale iPhone 6S si iPhone 6S Plus.
    Ce ii faci dupa aia cu ROM modificat si overclock e alta treaba.

  2. Ceea ce contează e punctajul in single core,peste 90% din sarcini e realizat in aceasta manieră. E si normal ca in multicore Samsung sa aibe o valoare mai mare,ca doar are 8 nuclee fata de 2 cât are iPhone. Sa vedem teste reale de multitasking,viteza de deschidere si redeschidere din multitasking,ca aia ne interesează pe majoritatea,nu teste sintetice,pe care in paranteza fie spus,n-am dat doi lei,si niciodată nu o sa dau. Degeaba pun un motor de Ferrari pe un tanc si zic ca in teste am 700 cai daca in viața reala prind maxim 60 km/h. Sunt convins ca e mult mai rapid 6S ca si S6,chiar ca si Note 5,am vazut cum si iPhone 6 e mai speedy ca S6,darămite 6S.

  3. Iarăși tu Apple hater cu eternele tale geekbench??? Poate sa scoată exynos-ul tău catralioane in testele sintetice,pe majoritatea oamenilor normali la cap ii interesează viteza si experiența de utilizare in viața reala. Vezi ca am auzit ca la lansarea lui 6S/6S plus in România,Samsung caută sa angajeze fani inraiti sa împartă bidoane cu apa si paturi la cei ce stau la coada pt noul iPhone,ce zici,te bagi? Exista măcar un singur lucru care iti place la Apple,chiar as fi curios??
    P.S. Cand iti schimbi odată nickname-ul in Apple Hater sau SamsungesteDumnezeu?

  4. ceea ce conteaza e sa poti faci macar chestiile banale,sa poti da un telefon..citeste articolele de pe idevice.ios 8 plin de buguri de la o versiune la alta.ios9 la fel..cand a facut zaone review la s6 edge plus nu cred ca a zis ca are vreun bug din multitudinea ios

  5. @alter ego: Concluzia pe care o tragi tu nu are vreo relevanta. Testul e facut la 3 luni inainte ca terminalele sa apara pe piata. Daca face si Apple un test in perioada beta i da 10.000 de puncte?
    Come on, lasa vrajeala.